bruksanvisning for klisterlappar

  1. Klisterlappar fäster du rakt på en ren och torr yta eller på tvättlappen/märklappen på klädesplagget.
  2. Tryck lappen ordentligt/väl till underlaget så att limmet fäster sig, och var extra noggrann vid/med kanterna. Dom flesta tvättlappar/märklappar är i syntetiskt material, och här fäster klisterlapparna sig bra.
  3. Klisterlapparna ska inte fästas på märklappar i broderad organisk material/bomull eller direkt på textil (då rekommenderar vi stryklappar).
  4. Vänta 24 timmar innan plagget/föremålet tvättas/innan tvätt, så att limmet får tid till att torka. Klisterlapparna tål 60 graders diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare.

NB: Klisterlapparna gillar inte temperaturer över 60 grader, eller fläckborttagningsmedel, då det kan försvaga namnlappens egenskaper och leda till att dom lossnar

Bruksanvisning for stryklappar

  1. Varma upp strykjärnet till maxtemperatur (ca 200 grader) och placera stryklappen på önskad textil.
  2. Lägg över matpapper/mellanläggspapper och placera därefter strykjärnet över mellanläggspapperet.
  3. Använd ett jämnt tryck på strykjärnet mot lappen och vänta 10-15 sekunder.
  4. Vänta 24 timmar efter påföring av stryklapp innan du tvättar plagget för optimalt resultat.

Stryklappar sitter bra i tvätt, men är inte lämplig till tvätt över 60 grader. Stryklappar är lämplig till att märke strumpor och andra plagg som inte har tvättlapp. Våra namnlappar sitter också bra på ullplagg/ylle och hemstickad, men vi rekommenderar dig att vara extra försiktig med värmen på strykjärnet för att inte göra sönder ullens fiber. Om du inte önskar att använda värme direkt, är det också möjligt att stryka namnlappen på en liten bomullsbit och därefter sy denna fast i plagget.