Frågor och svar

Nedanför har vi svarat på de vanligaste frågorna som vi får från våra kunder.

Diverse

För att beställa namnlappar på Lappeliten.se, väljer du i menyn på toppen av sidan vilken typ av namnlapp du önskar göra. Följ därefter instruktionen i numrerad ordning. Du väljer själv vad som ska stå på namnlappen. Namn eller initialer och telefonnummer är det vanligaste. När du har skrivit in all information du önskar ha på din namnlapp, trycker du på ”Köp”-knappen längst ner på sidan.

Du kan välja om du vill designa fler namnlappar eller gå vidare till antingen kundvagnen eller kassan där du kan slutföra beställningen. Du betalar antingen direkt eller ber om faktura. Har du frågor eller får problem vid beställning är det bara att ringa oss på 031-364 17 17 (måndag-fredag 09-15), eller skicka ett mail till hej@lappeliten.se.

Pris för ett set klisterlappar à 120 st är kr. 179:-. Pris för ett set stryklappar à 120 st är kr. 179:-. Ett paket på ett set klisterlappar + ett set stryklappar kostar kr. 299:-. Ett set minilappar à 150 st kostar kr 149:-.

Nederst på nätsidan hittar du en meny vart du trycker på ”Mitt konto”. Här vill du se en översikt över dina order. Om du önskar att beställa en helt lik namnlapp på nytt, kan du gå in i den individuella ordern och välja ”Beställ på nytt”.

Det beror på vilket underlag lappen ska fästas på. Många svär till klisterlappar, och dom kan fästas på de flesta saker med slät, syntetisk yta. Exempelvis matlådor, flaskor och skor. Klisterlappar passar också till kläder – då måste klisterlappen fästas på tvättanvisningen i plagget.

Ska du märka plagg utan tvättanvisning, är stryklappar lämpliga. Stryklapparna appliceras vid hjälp av strykjärn, och fästas direkt på plaggets fiber. Dom ”smälter” in i tyget och kan användas direkt på material som ull och bomull. Pass på att plagget tål värme innan du stryker lapparna på.

Du kan förvänta att motta lapparna innan 2-5 arbetsdagar, beroende på när du lägger in din beställning. Normalt producerar vi lapparna samma dag viss beställningen kommer tidigt på dagen, eventuellt nästa arbetsdag. Därefter är det två dagars postgång som är Postens snabbaste alternativ.

Vi erbjuder direkt kortbetalning, men du kan också välja att dela upp din betalning. Önskar du att betala senare kan du välja faktura. Vår betalningslösning är levererad av Klarna.

Ja, du har möjligheten att välja att betala med faktura. Välj mellan betalning innan 14 dagar (gratis) eller innan 1,5 månad. Faktura skickas på mail från Klarna.

Vi skickar namnlapparna en arbetsdag efter beställning, och Postens levereringstid är 2-5 arbetsdagar. Om du inte har mottagit dina namnlappar innan rimlig tid, kontakta oss vänligen på telefon 031-364 17 17 (måndag-fredag 09-15), eller skicka ett mail till hej@lappeliten.se.

När du beställer hos oss vill du motta en bekräftelse var du också kan se vilken design och har valt till dina namnlappar. Om du upptäcker ett fel, måste du kontakta oss så snart som möjligt på telefon 031-364 17 17 (måndag-fredag 09-15), eller skicka ett mail till hej@lappeliten.se. Vi har tyvärr inte möjlighet till at göra ändringar efter att lapparna har gått i tryck.

Vi erbjuder Klarnas betalningssystem för företag. Vid stora beställningar, problem med beställning eller frågor, är ni välkomna till att kontakta oss.

Lappeliten har som mål att leverera en optimal produkt till våra kunder. Om du på något sätt skulle uppleva problem med produkten du har mottagit från oss vill du bli tillskickad nya eller få pengarna tillbaka, under förutsättning att produkten är använd korrekt. I vissa tillfällen önskar vi att du returnerar produkten om du önskar använda dig av garantin. Garantin gäller inte vid skrivfel under beställning, eller om man önskar ändra design efter beställning.

Klisterlappar och minilappar

Våra strykfria namnlappar har många användningsområden och kan placeras på de flesta ytor som tvättanvisningen i klädesplagg, på gympapåsen, matlådan, flaskan, med mer. Fäst inte lappen direkt på textil – till detta rekommenderar vi våra stryklappar.

Våra vanliga klisterlappar är ca 30×13 mm stora. Minilapparna är en fjärdedel av storleken – ca 15×6,5 mm.

Våra strykfria lappar är lämpliga till att fästa på matlådan, termos, i skor, på utrustning och på leksaker med mer. Underlaget vid applicering måste vara rent och torrt. Gnugga gärna lite på lappen så at alla kanter fäster sig väl.

 

Ved påförning på plagg ska klisterlappen fästas på tvättanvisningen eller en motsvarande slät, syntetisk yta, och inte direkt på textilen (till detta rekommenderar vi stryklappar).

 

Plagget eller föremålet kan gärna används med en gång, men vänta minst 24 timmar innan eventuell tvätt. Våra strykfria lappar tål upp till 60 graders tvätt i tvättmaskin och diskmaskin. Lapparna tål också torktumlare och mikrovågsugn.

Ja, våra lappar är slitstarka och kan användas i skor. Vi rekommenderar att inte fästa lappen rakt på skons innersula, då det är et område med mycket slitage. Det bästa är att märka skor antingen på sidan inuti skon eller på insidan av ”tungan”. Klisterlapparna sitter också bra på utsidan av skon – bara se till att underlaget är rent och torrt innan du fäster lappen.

Den vanligaste orsaken till att klisterlapparna lossnar är att dom inte är fästad korrekt. Klisterlapparna är gjord för att sitta på syntetiska material och släta ytor, som måste vara rena och torra innan påföring. När man fäster lappen bör man gnugga med fingret så att alla kanter fäster sig väl. När man märker kläder med klisterlapp, måste denna fästes på tvättanvisning i ”siden textil” i plagget. Vi rekommenderar alltid att vänta minst 24 timmar innan plagget eller ägodelen tvättas.

Stryklappar

Placera stryklappen på textilen med textsidan upp, lägg ett strykpapper/bakplåtspapper över och använd värme jämnt i 10-15 sekunder vid hjälp av ett strykjärn med högst möjlig temperatur. Plagget kan gärna används med en gong, men vänta 24 timmar innan tvätt av plagget.

 

Vi rekommenderar inte att stryka namnlapparna på kläder som inte tål hög värme. Det vill vara bättre att fästa stryklappen på en bit tyg som du därefter syr fast i plagget.

Stryklapparna är ca 30×13 mm stora, samma storlek som våra vanliga kilsterlappar.

Ja, våra stryklappar kan användas på ull. Vi rekommenderar att vara extra varsam vid användning av varme, och at du är noga med att använda strykpapperet som följer med.

Om stryklapparna faller av, är orsaken vanligtvis att dom inte har fått tillräckligt varme. Det kan vara individuella skillnader från strykjärn till strykjärn som gör at du måste påföra varme länger en dom rekommenderade 10-15 sekunderna. Läs mer i vår bruksanvisning här. Om du fortfarande upplever problem, vänligen kontakta oss på mail hej@lappeliten.se, så vill vi hjälpa dig.