Sommarrea! Namnlappar och väggdekor -20%

Frågor och svar

Nedanför har vi svarat på de vanligaste frågorna som vi får från våra kunder.

Diverse

För att beställa namnlappar på Lappeliten.se, väljer du vilken typ av namnlapp du önskar att göra i menyn på toppen av sidan. Följ därefter instruktionen i numrerad ordning. Du väljer själv vad som ska stå på namnlappen. Namn eller initialer och telefonnummer är det vanligaste. När du har skrivit in all information som du önskar ha på din namnlapp, trycker du på «Lägg i varukorg»-knappen längst ner på sidan.

Du kan välja om du vill designa fler namnlappar eller gå vidare till antingen kundvagnen eller kassan där du kan slutföra beställningen. Du betalar antingen direkt eller ber om faktura. Har du frågor eller får problem vid beställning är det bara att ringa oss på 010-102 03 13 (måndag-fredag 09-15), eller skicka ett mail till [email protected].

Ett set klisterlappar à 120 styck kostar 179 kronor. Priset för ett set stryklappar à 120 styck är 179 kronor. Ett paket med ett set klisterlappar + ett set stryklappar kostar 299 kronor. Ett set minilappar à 150 styck kostar 149 kronor. Ett set stora lappar à 33 styck kostar 179 kronor.

Längst ner på hemsidan hittar du en meny där du klickar på «Mitt konto». Här kan du se en översikt över dina ordrar. Om du önskar beställa en likadan namnlapp på nytt, kan du gå in i den individuella ordern och välja «Beställ på nytt».

Det beror på vilket underlag lappen ska fästas på. Många föredrar klisterlappar, vilka kan fästas på de flesta saker med slät, syntetisk yta. Exempelvis matlådor, flaskor och skor. Klisterlappar passar också till kläder – då måste klisterlappen fästas på tvättlappen i syntetiskt material i plagget.

Ska du märka plagg utan tvättlapp är stryklappar lämpliga. Stryklapparna appliceras med hjälp av strykjärn och fästes direkt på plaggets fiber. De «smälter» in i tyget och kan användas direkt på material som ull och bomull. Kolla upp att plagget tål värme innan du stryker fast lapparna.

Du kan förvänta dig att få hem lapparna inom 3-5 arbetsdagar, beroende på när du lägger in din beställning. Normalt producerar vi lapparna samma dag om beställningen görs tidigt på dagen, eventuellt sker detta nästa arbetsdag. Därefter är det tre dagars postgång som är PostNords snabbaste alternativ.

Vi erbjuder direkt kortbetalning, men du kan också välja att dela upp din betalning. Önskar du att betala senare kan du välja faktura. Våra betalningslösningar sköts av Klarna.

Ja, du har möjligheten att välja att betala med faktura (betalning inom 14 dagar gratis). Faktura skickas på mail från AfterPay/Arvato Finance eller Klarna beroande på ditt val.

Vi skickar normalt namnlapparna en arbetsdag efter beställning. PostNords leveranstid är 3-5 arbetsdagar. Om du inte har fått dina namnlappar inom rimlig tid, vänligen kontakta oss på telefon 010-102 03 13 (måndag-fredag 09-15), eller skicka ett mail till [email protected].

När du beställer hos oss kommer du att få en bekräftelse där du också kan se vilken design och text du har valt på dina namnlappar. Om du upptäcker ett fel, måste du kontakta oss så snart som möjligt på telefon 010-102 03 13 (måndag-fredag 09-15), eller skicka ett mail till [email protected]. Vi har tyvärr inte möjlighet att göra ändringar efter att lapparna har gått i tryck.

Vi erbjuder Klarnas betalningssystem för företag. Vid stora beställningar, problem med beställning eller frågor, är ni välkomna att kontakta oss. Skicka ett mail till [email protected] och vi vill hjälpa dig.

Lappelitens mål är att leverera en optimal produkt till våra kunder. Om du på något sätt skulle uppleva problem med produkten du mottagit från oss kommer du att få nya lappar hemskickade eller pengarna tillbaka, under förutsättning att produkten är använd korrekt. I vissa fall ber vi dig returnera produkten om du önskar använda dig av garantin. Garantin gäller inte vid skrivfel under beställning, eller om man vill ändra design efter beställning. Nöjdkundgarantin gäller i ett år efter genomförd beställning.

Klister- och minilappar

Våra strykfria namnlappar har många användningsområden och kan placeras på de flesta ytor såsom tvättanvisningen i klädesplagg, på gympapåsen, matlådan, vattenflaskan, med mera. Fäst inte lappen direkt på textil – till detta rekommenderar vi våra stryklappar.

Våra vanliga klisterlappar är 30 * 13 mm stora. Minilapparna är en fjärdedel av storleken – 15 * 6,5 mm.

Våra strykfria lappar är lämpliga till att fästa på matlådor, termosar, i skor, på utrustning och leksaker med mera. Vid applicering måste underlaget vara rent och torrt. Gnugga gärna lite på lappen så att alla kanter fäster sig ordentligt.

Vid applicering på plagg ska klisterlappen fästas på tvättanvisningen eller en motsvarande slät, syntetisk yta, och inte direkt på tyget (till detta rekommenderar vi stryklappar).

Plagget eller föremålet kan gärna används på en gång, men vänta i minst 24 timmar innan eventuell tvätt. Våra strykfria lappar tål upp till 60 graders tvätt i tvättmaskin och diskmaskin. Lapparna tål även torktumlare och mikrovågsugn.

Ja, våra lappar är slitstarka och kan användas i skor. Vi rekommenderar att inte fästa lappen rakt på skons innersula, då det är en yta med mycket slitage. Det bästa är att märka skor antingen på sidan inuti skon eller på insidan av «tungan». Klisterlapparna sitter också bra på utsidan av skon – se bara till att underlaget är rent och torrt innan du fäster lappen.

Den vanligaste orsaken till att klisterlapparna lossnar är att de inte är korrekt fastsatta. Klisterlapparna är gjorda för att sitta på syntetiska material och släta ytor, som måste vara rena och torra innan applicering. När man fäster lappen bör man gnugga med fingret så att alla kanter fäster sig väl. När man märker kläder med klisterlapp måste denna fästas på tvättanvisning i «sidentyget» i plagget. Vi rekommenderar att alltid vänta i minst 24 timmar innan plagget eller ägodelen tvättas. Läs mer i vår bruksanvisning här.

Stryklappar

Placera stryklappen på tyget med textsidan upp. Lägg ett strykpapper/bakplåtspapper över och använd ett jämnt tryck i 10-15 sekunder med ett strykjärn på maxtemperatur, utan ånga. Plagget kan används på en gång, men vänta i minst 24 timmar innan plagget tvättas.

Stryklapparna är 30 * 13 mm, samma storlek som våra vanliga klisterlappar.

Ja, våra stryklappar kan användas på ull. Vi rekommenderar att vara extra varsam vid användning av värme och att du är noga med att använda strykpappret som följer med.

Om stryklapparna faller av är orsaken vanligtvis att de inte har fått tillräckligt med värme. Det kan vara individuella skillnader från strykjärn till strykjärn som gör att du måste tillföra värme längre än de rekommenderade 10-15 sekunderna. Läs mer i vår bruksanvisning här. Om du fortfarande upplever problem, vänligen kontakta oss på mail [email protected], så ska vi hjälpa dig.